Konkurs pn. „Zero food waste – nie marnuję żywności”, zachęcający do wdrażania idei kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach, właśnie dobiegł końca.
W konkursie wzięły udział uczennice Branżowej Szkoły I stopnia Nr 5 w Nowym Targu, które z dużym zaangażowaniem i kreatywnością podeszły do przygotowania potraw i przekąsek.
Nagrodę specjalną otrzymała Izabela Wcisło za:
,,Bułeczki z marchwi gotowanej z burgerem z buraka czerwonego na Pesto
z awokado i zielonej pietruszki”
Wyróżnienie w konkursie otrzymała Klaudia Niemiec za:
,,Faszerowane ziemniaczki z góralskim serkiem”
W konkursie wzięła również udział Alicja Siarka, która wykonała:
,,Moskole z oscypkiem z salsą z buraków.”
Nad regulaminowym przygotowaniem potraw do konkursu czuwały panie:
Mariola Walczak i Elżbieta Gil.
Serdecznie gratulujemy uczestniczkom konkursu!!!