Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dzięki niemu uczniowie mają energię do nauki, siłę do zabawy oraz lepiej koncentrują się na zajęciach.
Uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy w ramach innowacji pedagogicznej ,,Z ekologią za pan brat ” wzięli udział w warsztatach z okazji Dnia Zdrowego Śniadania. Warsztaty składały się z dwóch części edukacyjnej i kulinarnej. W części edukacyjnej uczniowie poznali zasady zdrowego odżywiania, zdrowego stylu życia oraz przypomnieli jak segregować odpady. Następnie przygotowali wielką śniadaniową ucztę. Wykazali się kreatywnością i umiejętnościami kulinarnymi. Na stołach pojawiły się zdrowe sałatki, koktajle, świeżo wyciskane soki oraz kolorowe i pożywne kanapki. Po takim śniadaniu wszyscy nabrali dużo energii i mocy. Dziękujemy rodzicom, którzy zaangażowali się w tę akcję i zakupili produkty do zorganizowania zdrowego śniadania.