Zdrowo i kolorowo na talerzu🥪🥪🥪

Z nadejściem wiosny uczniowie z oddziałów Id oraz IIIb z entuzjazmem siali i sadzili wiosenne kwiaty, cebulkę oraz szczypiorek. Dbali o ich podlewanie i wzrost.

Następnie na początku maja uczniowie wraz z paniami wybrali się na zakupy w celu kupienia świeżych nowalijek. Plan był oczywisty – przygotowanie zdrowych kanapek na drugie śniadanie. W jadalni unosił się zapach świeżych warzyw, a na stolikach pojawiły się pełnoziarniste pieczywo, sałata, ogórki, pomidory, rzodkiewka, twarożek oraz nasz szczypiorek.

Dzieci z zaangażowaniem komponowały własne kanapki, dbając o to, by były smaczne i kolorowe. Nie zabrakło również rozmów o tym, dlaczego warto jeść warzywa i unikać niezdrowych przekąsek. Zajęcia były pełne radości i zabawy. Uczniowie z dumą prezentowali smakowite kanapki. Niektórzy planowali przygotować podobne kanapki w domu dla swoich rodzin.