Obsługa cateringowa przygotowana przez uczniów kierunku gastronomicznego i hotelarskiegoz okazji uroczystego otwarcia zmodernizowanej Filii Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Nowym Targu – 19 listopada 2025 r.

Podczas uroczystego otwarcia zmodernizowanej Filii Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Nowym Targu, które odbyło się 19 listopada 2025 r., oprawę kulinarną wydarzenia zapewnili uczniowie szkoły branżowej kształcący się w zawodach gastronomicznym i hotelarskim.

Młodzież, pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych, przygotowała pyszny poczęstunek obejmujący m.in. przekąski bankietowe, desery w formie mini porcji oraz napoje gorące i zimne. Uczniowie zadbali również o profesjonalny wystrój stołów, dbając o estetykę otoczenia oraz miłą atmosferę podczas wydarzenia.

Zaangażowanie uczniów było doskonałą okazją do praktycznego wykorzystania zdobywanej wiedzy i umiejętności, a także zaprezentowania wysokiego poziomu kształcenia zawodowego w zakresie gastronomii i hotelarstwa. Wydarzenie stało się dla nich ważnym doświadczeniem zawodowym oraz szansą na współtworzenie uroczystości o charakterze kulturalno-edukacyjnym.