Catering Szkoły Branżowej w Starostwie Powiatowym w Nowym Targu

Kolejny catering w wykonaniu uczniów BS I st. nr 5 o kierunkach: pracownik pomocniczy gastronomii i cukiernik pod kierunkiem nauczycieli Małgorzaty Zarębczan, Moniki Drożdż, Elżbiety Gil i Marioli Walczak uświetnił stoły w Starostwie Powiatowym w Nowym Targu podczas sesji Rady Powiatu.
Uczniowie przygotowali finger food, sałatkę brokułową, sos chrzanowy, roladki wieprzowe ze śliwką, roladę z kurczaka z żurawiną i wiele innych oraz słodkie wyroby takie jak: ciasto miodowe
z orzechami, deserki, trufle, drobne ciasteczka, galaretki z owocami.

Dekoracje stołu utrzymaną w tonacji przedświątecznej przygotowali uczniowie o kierunku pracownik pomocniczy obsługi hotelowej pod kierunkiem pań Wiolety Słaby-Pulit i Haliny Osmali.